När det gäller smarta lösningar


- Om företaget

- Produkter

- Tjänster

- Nyheter

- Länkar

- Kunder

- Kontakt

Välkommen till Univertron AB!

Vi är ett mindre företag inom elektronikutveckling och produktion. Vårt fokus ligger på elektronikområdet, men vi kan även ta fram lösningar för mekanik och mjukvara. Vi har ett väl utbyggt samarbete med andra mindre företag så att vi inte behöver begränsa oss där våran egen kompetens eller kapacitet inte räcker till.

 

Vi har stor erfarenhet av bland annat:

Strömförsörjning. Både linjärt och primär- / sekundärswitchat.

En nätdel / strömförsörjning kan ha många olika krav på sig beroende
på vad den ska användas till och hur.
Det blir vanligare och vanligare att man använder primärswitchad teknik, bland annat för att priset och komplexiteten har sjunkit med nya och bättre komponenter. Switchad kontruktion innebär att det blir betydligt mindre värmeutveckling och förlusteffekt, vilket ju dels är bra för miljön med sparad energi, och dels så kan man ju oftast göra konstruktionen mindre när man inte behöver stora kylflänsar för att föra bort värme.
Men det finns fortfarande tillfällen då det kan vara lämpligare med en linjär nätdel. Dels om uteffekten är väldigt låg så blir en linjär regulator mycket enklare och billigare än en switchad. En annan aspekt är om det krävs mycket lågt brus, då är oftast en linjär bättre då den inte genererar lika mycket högfrekvenser.
Hör gärna med oss, vi har gjort strömförsörjning för en rad olika applikationer. från små nätdelar på några få watt till rejäla saker
på flera tusen watt.


Analoga och digitala konstruktioner. Med eller utan processor.
Tillverkning, från enstaka prototyper till serieproduktion

 

Utrustning finnes så att vi kan göra preliminära EMC-mätningar.

Univertron AB, Hjärsås 3166, 289 90 Knislinge
Tele +46 (0)40 485 232
Synpunkter på denna sida? Skicka ett mail till webmaster@univertron.com